Selecteer een pagina

“40 jaar Oleu – Laat u verrassen”

Korte Inhoud:

De jubileum uitvoering van 40 jaar Oleu had als titel “Laat u verrassen”. Deze uitvoering bestond uit een aan éénschakeling van diverse stukken welke in elkaar overliepen via spel in de zaal. De volgende stukken werden opgevoerd:

  • “Het goede doel” van A. Nieuwenhuis
  • “Op hoge poten” van P. Damstra
  • “Camera Obscura” van P. Damstra
  • “Oei de pastoor aan de deur” van H. Thole
  • “Braaand” bewerkt door W. v. Oenen
  • “Aandere wereld” van H. van der Wulp
  • “Dinner for one” van L. Wylie

“Geslaagde ‘verrassing’ bij jubileumuitvoering Oleu”

Dalfser Marskramer

OUDLEUSEN – Gevarieerd was het aanbod zeker, zaterdagavond bij de eerste van drie jubileumvoorstellingen van het veertigjarige Oleu in de Wiekelaar.

Onder de titel ‘Laat u verrassen’ werden er vijf eenakters opgevoerd: ‘Het goede doel’ van A. Nieuwenhuis, over twee verenigingen die elkaar lelijk dwarszitten. Het stuk ‘Braaand’, bewerkt door W. van Oenen, over een wel heel koelbloedig echtpaar. Een spannende ‘Camera Obscura’ van P. Damstra met een paar zwoele dames en ‘Oei de pastoor aan de deur’van H. Thole met een grappig misverstand.

In de pauze was er veel interesse voor de fototentoonstelling ‘40 jaar Oleu’, die voor veel herkenning zorgde en werden er allerlei herinneringen opgehaald. Daarna kwamen de stukken ‘Op hoge poten’ van P. Damstra en ‘Aandere wereld’ van H. van der Wulp aan bod, waarin de spelers behoorlijk langs elkaar heen kletsten. Het hoogtepunt kwam op het laatst, met ‘Dinner for one’van L. Wylie, waarin een adellijke dame haar 90e verjaardag vierde en daarbij zorgde de butler voor bulderende lachsalvo’s in de zaal.

Tussen de stukken door gaf komisch drietal Heinjo  – voor de gelegenheid geformeerd – al banjerend door de zaal hun visie op de gebeurtenissen en betrokken ze en passant de bezoekers bij de voorstelling.

Voorzitter Thijs Hogenkamp deelde tijdens zijn dankwoord officiëel mee dat hij – na bijna veertig jaar – stopt als voorzitter van Oleu. De toneelvereniging meldde dat ze nog op gepaste wijze afscheid van hem gaan nemen.

Daarna werd er nog gezellig nageborreld onder het genot van de muziek van duo ‘Just Twice’, met zangeres Greet Gerritsen en toetsenist/zanger Jan Hartgers. Voor iedereen viel er dus wel wat te beleven tijdens deze verrassende avond.

Voor degenen die ook nog ‘verrast’ willen worden: er zijn nog twee uitvoeringen van het jubileumprogramma en wel op vrijdag 23 en zaterdag 24 januari, om 19.45 uur in de Wiekelaar te Oudleusen.

SPELERS

Gerard Beumer Speler/Regisseur
Wim van Lenthe Speler/Regisseur
Willie van Oenen Speler/Regisseur
Cathrien Logterman Souffleur/Speler
Ingrid de Bruijn Speler
Jan v/d kamp Speler
Thijs Hogenkamp Speler
Johanna Roeberts Speler
Hennie Kappert Speler
Johnny Hogenkamp Speler
Alie Hogenkamp Speler
Peter v/d Vegt Speler
Geert-Jan Kappert Speler
Alex Garssen Licht/Geluid
Orlando Koekoek Technische ondersteuning