Selecteer een pagina

“Die dekselse Lena Hopsasa”

Een maffe klucht in drie bedrijven door Joh. E.G. Ruiter

 

Korte Inhoud:

Die dekselse Lena Hopsasa is een te maffe klucht, waarin ome Geert zijn familie op bezoek krijgt omdat hij jarig wordt. De familie is eigenlijk alleen op ome Geert zijn geld uit en is dan ook hevig verontwaardigd als blijkt, dat hij een vriendin heeft, die ook nog eens op bezoek komt. Zij doen dan ook alles om haar in een kwaad daglicht te stellen. Zelf zijn zij evenwel ook niet zo zuiver op de graad. “Toevallig” dat Geert verdwenen is op de dag dat Lena haar opwachting maakt. Berend de overbuurman wordt dan ook prompt verliefd op de mooie Lena Hopsasa, die trouwens haar naam wel eer aandoet. En dan die rare baron “van Drente tot aan ’t Wad”. Wat heeft die er mee te maken? Buurmeisje Martje en de tuinhulp Bertus doen ook nog hun duit in het zakje. Al met al een te gekke klucht om te spelen en om er een leuk aantal karakters neer te zetten.

“Lena Hopsasa zorgt voor opschudding”

Dalfser Marskramer

 

OUDLEUSEN  –‘Die dekselse Lena Hopsasa’ zorgde zaterdagavond voor veel hilariteit in De Wiekelaar. Toneelvereniging Oleu uit Oudleusen speelde de première van deze klucht die geschreven is door Joh. E.G. de Ruiter.

De jarige ome Geert heeft zijn familie goed door. Ze komen niet voor hem op bezoek, maar hopen zijn geld om te strijken. Groot is de verontwaardiging van de neven en nichten als Geert

een buitenlandse vriendin zonder geld blijkt te hebben. Ze proberen Lena op allerlei manieren weg te werken, maar dat gaat nog niet zo eenvoudig want het is een wel zeer krachtige dame.  En waarom is Geert niet thuis op zijn verjaardag? De familie krijgt uiteindelijk een koekje van eigen deeg.

De spelers brachten het stuk met de vele verwikkelingen op overtuigende wijze voor het voetlicht en speelden met vaart en veel humor. Wie het stuk nog wil zien: de klucht wordt nog gespeeld vrijdag 30 en zaterdag 31 januari in ontmoetingscentrum De Wiekelaar in Oudleusen. Kaarten reserveren kan bij Ina Warmelink tel. 0529 – 471809 of Wim Prinsse tel. 0529 – 471210. Beide avonden beginnen om 19.45 uur.

SPELERS

 

 

Wim Roeberts Margrit Nijhoff
Bert Rozendaal Karin Berends
Herman Dunnewind Alie Hogenkamp
Geert-Jan Kappert
Cathrien Logterman Speler / Regisseur
Ina Warmelink Souffleur