Selecteer een pagina

“Jet van ’t internet!”

(oftewel Als de vrouwtjes van huis zijn…) geschreven door Astrid Baijs en Jan Tol.
De tekst is bewerkt en vertaald door Ben ten Velde.

 

Korte Inhoud:

Om een afspraak te maken met een vrouw via het internet, is niet zo moeilijk. Ep Venema weet precies hoe hij dat moet doen, daar hoef je niet veel voor te kunnen. Op een dag dat zijn vrouw Leida en zijn inwonende schoonmoeder Geessie weg zijn, nodigt hij Jet uit om die dag bij hem thuis door te brengen. Tot zover gaat het allemaal goed, maar Ep weet dan nog niet wat hem allemaal boven het hoofd hangt. Plotseling komt naast Jet de één na de ander bij hem binnenvallen. De buurman, tevens zijn beste kameraad Kees, zijn vader en Truida de vriendin van zijn vader. Als dan ook nog zijn vrouw en zijn schoonmoeder eerder thuiskomen breekt er paniek uit in huize Venema. Hoe moet Ep zich hieruit redden?

Speeldata: 18, 24 en 25 januari 2014

“Oleu zet vrolijke klucht neer”

Dalfser Marskramer

 

OUDLEUSEN – De première van de nieuwe klucht ‘Jet van ’t Internet’ van toneelvereniging Oleu is goed ontvangen.

Zaterdagavond werd het stuk uitgevoerd in een goed gevulde zaal van ontmoetingscentrum De Wiekelaar in Oudleusen. De spelers zaten goed in hun rollen en zetten een humoristisch stuk neer met veel spannende momenten.

Het verhaal gaat over Ep Venema. Hij heeft via internet een afspraakje gemaakt met Jet, als zijn vrouw Leida en schoonmoeder een paar dagen op vakantie zijn. Het loopt allemaal wat anders dan Ep misschien had gehoopt. Dat zorgt voor vele hilarische ontwikkelingen. Maar of Ep veel leert van de problemen die hij zelf creëert, is de vraag.

‘Jet van ’t Internet’ is geschreven door Astrid Baijs en Jan Tol en bewerkt door Ben te Velde. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari zijn er nog uitvoeringen, kaarten reserveren kan bij Ina Warmelink (0529 – 471809) of Wim Prinsse (0529 – 471210). De avonden beginnen om 19.45 uur. Informatie: website www.oleu.nl

SPELERS

Geert-Jan Kappert Wim Roeberts
Bert Rozendaal Cathrien Logterman
Herman Dunnewind Corine Dijk
Margrit Nijhoff Johanna Roeberts
Ingrid Kappert Regisseur
Ina Warmelink Souffleur