Selecteer een pagina

“Loat mans maor schoeven”

Blijspel door Wolfgang Brautigem, vertaald en bewerkt door Ben ten Velde

 

Korte Inhoud:

Geert Bartels hef het mooi veur mekaar. Hij is de gekozen burgemester van de kleine, rustige, gemiente Kloetenbarg, waor as ieder en iene gewoon plat praoten döt. Maor hij is bange veur de pers. In de zummertied wilt ze nog wel ies dikke verhaolen opdissen en daor zet e nou net niet op te wachten. Toch kompt t’r wel stukken in de kraante, want ’n dikke beere maokt de boel onveilig. Dat ’t leger, en de brandweer d’r an te pas moet kommen um de zaok op te lossen haar gien iene dacht. De helikopters vliegt hen en weerum. Alle verwikkelings en misverstanden, waorbij ok de liefde an bod komp, maokt dit stuk ’t ankieken meer dan weerd.

Speeldata: 12, 18 en 19 januari 2013

“De beer is los bij Oleu”

Dalfser Marskramer

 

OUDLEUSEN – Een bange burgemeester, een bruine beer en veel misverstanden. Dat zijn de ingrediënten van het blijspel dat toneelvereniging Oleu zaterdagavond op de planken bracht in ontmoetingscentrum De Wiekelaar in Oudleusen.

Het stuk heet ‘Loat Mans maor schoeven,’ is geschreven door Wolfgang Brautigem en vertaald door Ben te Velde. Het verhaal gaat over de burgemeester die angst heeft voor de pers: in de komkommertijd worden de verhalen nog wel eens wat aangedikt. Toch krijgt zijn dorp grote koppen in de krant, want een grote bruine beer maakt de buurt onveilig. De politie, het leger en de brandweer komen er aan te pas om de zaak op te lossen en dat zorgt voor hilarische verwikkelingen.

De spelers hebben een humoristisch stuk neergezet in een mooi decor. De vier nieuwe acteurs speelden hun rollen met verve.

Wie het toneelstuk ook wil zien, kan nog terecht op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari om 19.45 uur, eveneens in De Wiekelaar. Kaarten reserveren kan bij Ina Warmelink (0529 – 471809) of Wim Prinsse (0529 – 471210).

SPELERS

Alie Hogenkamp Jan v/d Kamp
Geert-Jan Kappert Wim Roeberts
Bert Rozendaal Cathrien Logterman
Herman Dunnewind Corine Dijk
Margrit Nijhoff Ingrid de Bruijn
Ingrid Kappert Regisseur
Ina Warmelink Souffleur
Bert Warmelink
Jeannet Lindeboom
Wim Prinsse
Ina Warmelink
Ingrid Kappert
Herman Dunnewind
Geert-Jan Kappert
Decor