Selecteer een pagina

“’n Hond met veren”

Een blijspel geschreven door Bernd Gombold en bewerkt door Ben ten Velde

 

Korte Inhoud:

Mooie tied toch zo veur de herindeling, mooie kleine gemientes ok. As t’r problemen waren trök ie gewoon de wethouder eem aan de jas. Niks afspraok maoken of naor ’t grote gemientehuus. Relus, de wetholder van Kloetenbarg, met kantoor an huus, is zo’n wetholder van d’aole stempel. Hij was vrogger postbode en wordt deur de bevolking dan ok vaok ‘De Pette’ nuumd. De goeje man wordt zachies an stapogelgek van een import-dame, in ’t dorp, die geregeld komp klaogen over geluudsoverlast. De import hef gien begrip veur ’t gebeier van klokken, kreien van haanen en de repetities van de blaoskapel. As de wetholder toch wat veur dizze kankerpit wil doen, löp hij tegen ’n geweldige dreun op zien harsens an, en raokt hielemaol in de war. Hij denkt dat e nog postbode is.
In ’t stuk komp ok ’n knotsgekke professor veur en ’n daome die op zuuk is naor ’n echtgenoot. Gemientebode Siep, die volgens secretaresse Marion ’n echte smiesterd is, maokt met zien onwieze praoties en leugens ieder en iene over stuur.

“Oleu speelt ‘Een hond met veren?’”

Dalfser Marskramer

OUDLEUSEN – Een overspannen wethouder, een gemeentebode met een rijke fantasie, een nieuwsgierige buurvrouw en inwoners van de gemeente die allemaal zo hun wensen hebben.

Toneelvereniging Oleu speelde zaterdagavond de première van het stuk ‘Een hond met veren’ van Bernd Gombolt. Een blijspel dat zich afspeelt in een klein dorp zoals Oudleusen. Het is lastig om het iedereen naar de zin te maken en de bewoners werken trouwens ook niet erg mee.

Door de uiteenlopende personages ontstonden er allerlei komische verwikkelingen die door de spelers treffend neergezet werden. Soms ontstonden er al lachsalvo’s op voorhand en de gemeentebode ontving een ‘open doekje’ voor zijn hilarische rol.

Iedereen die dit stuk nog met eigen ogen wil zien, kan vrijdag 3 en zaterdag 4 februari nog terecht om 19.45 uur in ontmoetingscentrum De Wiekelaar in Oudleusen.

SPELERS

Geert-Jan KappertWim Roeberts Alie Hogenkamp
Jan v/d Kamp Cathrien Logterman
Johanna Roeberts Ingrid de Bruijn
Wim Roeberts Wim Schipper
Annemiek Stokvis
Ingrid Kappert Regisseur
Ina Warmelink Souffleur
Ina Warmelink
Wim Prinsse
Decor